Місто

Комунальники у Житомирі цього року самі робитимуть ямкові та поточні ремонти доріг, список адрес постійно доповнюється

9 May 2024, 18:20

У Житомирі комунальники проводять роботи з усунення аварійної ямковості.

«На даний момент ми розпочали, і вже триває, можна сказати у зв’язку з ранньою такою весною, тривають роботи з усунення аварійної ямковості по місту. Тобто це вулиці, де дійсно критична ситуація. І для того, щоб громадський транспорт, маршрутний транспорт міг безаварійно їздити, то зараз саме такий швидким шляхом пішли»,- розповів журналістам 9 травня заступник начальника КП «УАШ» Дмитро Павлов.

За квітень працівники КП провели ремонтні роботи більш ніж на 10 вулицях. На латання ям було використано близько 500 тонн асфальту.

«Протягом того місяця були такі вулиці: Вокзальна, Вітрука, Корольова, Вокзальна площа, майдан Смолянський, Святослава Ріхтера. Тобто, день, два, три і усунули аварійність. Вулиця Героїв Базару так само, Соснова, Короленка, Західне шосе – вулиці, якими буде рухатись транспорт перед поминальними днями. Сьогодні продовжуються роботи на вулицях Покровській, Шевченка та Корабельній»,- каже» Дмитро Павлов.

Поточний ремонт доріг відбудеться згодом.

«Я думаю, що найближчим часом все ж таки вже будемо підключати і фризу та виходити, в тому ж числі, й на повноцінний поточний ремонт. Вулиці Степана Бандери, Довженка, Князів Острозьких – це одні з першочергових, куди будемо йти»,- розповідає заступник начальника КП «УАШ».

Всього в цьому році планують відремонтувати дороги на більш ніж 100 вулицях.

«Звернення, дійсно, надходять регулярно. Ми цей список доповнюємо, проте, знову ж таки, передбачено певний розрахунок коштів, виділених на цей рік, і перелік об’єктів. Близько 50 млн грн передбачено на поточний ремонт»,- розказує заступник начальника КП «УАШ» Дмитро Павлов.

«Управління автомобільних шляхів» цьогоріч всі роботи проводить без залучення підрядних організацій, за виключенням найманої техніки.

Нагадаємо, 26 лютого 2024 року працівник КП «УАШ» розпочали аварійний ремонт дороги на вулицях Шевченка, Фещенка-Чопівського та Коцюбинського. Згодом ями латали на вул. Привокзальний майдан, вул. Вітрука, вул. Івана Сльоти.

27 березня заступник мера Олександр Шевчук розповідав, що у 2024 році в Житомирі комунальники планують зробити поточні ремонти доріг на понад 120 вулицях та провулках, капітальних ремонтів проводити не будуть. 8 травня місцева влада ще раз нагадала, що на 2024 рік у бюджеті Житомира не закладали кошти на капітальні ремонти доріг.

Як повідомляв Житомир.info, у 2023 році КП «УАШ» уклало договори на поточні ремонти майже 30 вулиць, підрядникам заплатили 89,5 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: УАШ ремонт дорога Палов ямковий ремонт 
Матеріали по темі