Місто

Дерева у центрі Житомира кронуватиме КП «Зеленбуд» та наглядатиме за роботою комунальників на інших вулицях

28 March 2024, 12:04

У центрі Житомира дерева кронуватиме комунальне підприємство «Зеленбуд». Також фахівці цього КП наглядатимуть за роботою працівників ТТУ та Житомирського РЕМу на інших вулицях міста.

Про це 28 березня повідомив на засіданні міськвиконкому заступник Житомирського міського голови Сергій Кондратюк.

«У нас постійно є проблематика і скарги жителів міста. В основному, це стосується центральних вулиць та інших вулиць і провулків у Житомирі. У нас є колізія у законі про житлово-комунальні послуги – наказ Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, де передбачається естетичне кронування дерев, але він вступає у конфлікт з постановою Кабінету міністрів України №197, що стосується охорони й безпечної експлуатації повітряних ліній, особливо електричних та тролейбусних ліній в містах України. Тому чіткі норми, які передбачаються цією постановою, не дають можливості естетичного кронування цих дерев. Було декілька нарад, ми запрошували до Житомира арбористів, які допомагали нам, Житомирському РЕМу, ТТУ, показували, як правильно кронувати дерева. Дійшли згоди у тому, що кронування дерев у місті Житомирі будуть відбуватися у компромісному варіанті. Тобто там, де центральні вулиці, обов’язково буде виконувати кронування «Зеленбуд» для того, щоб був естетичніший вигляд і дотримання норм охоронних ліній. Інші вулиці й провулки — там будуть проводити роботи під наглядом працівників «Зеленбуду» ТТУ і Житомирський РЕМ», - розповів Сергій Кондратюк.

Нагадаємо, 20 березня, в Житомирі на засіданні міськвиконкому говорили про кронування дерев. Зокрема, міський голова наголосив, що комунальні служби мають знайти новий єдиний стандарт, за яким дерева матимуть охайний та приємний вигляд, при цьому не викликаючи обурення містян, та дотримуючись всіх технічних правил.

Як повідомляв Житомир.info, 22 лютого 2024 року житомирські комунальники переймали європейські стандарти догляду за деревами у колег з інших міст України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: кронування виконком дерева Зеленбуд Кондратюк  
Матеріали по темі